У прокуратурі Київської області відбулась прес-конференція прокурора Київської області Дмитра Чібісова спільно з представниками Всеуркаїнського руху з протидії політичній корупції «Під контролем» та представниками громадської організації «СТОП КОРУПЦІЇ»

У п’ятницю, 11 серпня, у прокуратурі Київської області відбулась прес-конференція прокурора області Дмитра Чібісова спільно з представником Всеуркаїнського руху з протидії політичній корупції «Під контролем» Канєвським Глібом Олександровичем та представником громадської організації «СТОП КОРУПЦІЇ» Бочкалою Романом Олександровичем, на яку були запрошені представники ЗМІ.   

Під час прес-конференції були розглянуті актуальні питання боротьби з корупцією в області та взаємодія органів прокуратури Київської області із представниками Всеуркаїнського руху з протидії політичній корупції «Під контролем» та представниками громадської організації «СТОП КОРУПЦІЇ».

Розпочинаючи прес-конференцію прокурор Київської області Дмитро Чібісов зауважив, що протидія злочинності та корупції, особливо її організованим проявам, були і залишаються одним із пріорітетів у діяльності правоохоронних органів. Втім, прокуратура області є одним з лідерів протидії корупційним правопорушенням та завжди на ці факти невідкладне реагування.

Установлено, що протягом 2017 року завдяки прокуратурі Київської області виявлено 196 корупційних злочинів, з яких 35 кримінальних проваджень направлено до суду, 10 (минулорічних) корупційних проваджень скеровано до суду, 50 підозрюваних, встановлено збитків на суму понад 43,5 млн грн, з яких понад 7,2 млн грн завдано збитків інтересам держави чи територіальної громади та вже відшкодовано 24 млн грн, накладено арешт на майно в сумі 2 млн грн, вилучено майна (готівки) на суму 100 тис грн, складено 88 адміністративних протоколів, повязаних з корупцією, 30 посадовців та депутатів вже визнанно винним, внесено 320 подань про запобігання корупції та пред’явлено 12 позовів про скасування рішень та відшкодування шкоди, які прийняті чи спричиненні внаслідок вчинення правопорушень, повязаних з корупцією, з яких вже 8 задоволено.

Також, Д.Чібісов підкреслив, що завдяки тісній взаємодії з представниками Всеукраїнського руху з протидії політичній корупції «Під контролем» та представниками громадської організації «СТОП КОРУПЦІЇ» вдалося досягнути деяких позитивних напрацювань.

Так, у співпраці з Всеукраїнським рухом проти політичної корупції «Під контролем» вже з початку поточного року опрацьовано 29 інформаційних довідок за результатами яких зареєстровано 28 кримінальних проваджень, також складено адміністративний протокол, пов’язаний з корупцією відносно заступника голови Білоцерківської міської ради, якого визнано винним та накладено стягнення у вигляді штрафу, щодо 5 осіб, направлено матеріали до уповноваженого суб’єкта для складання відповідних протоколів.

Окрім цього, прокурор Київської області відзначив продуктивну діяльність із представниками громадської організації «СТОП КОРУПЦІЇ» щодо спільної діяльності, за результатами якої вдалось зупинити нелегальний видобуток піску та незаконну вирубку лісу на Київщині. За фактами незаконної діяльності відкриті кримінальні провадження.

Підсумовуючи зустріч із журналістами, Дмитро Чібісов наголосив, що органи прокуратури і надалі займатимуть принципову позицію щодо протидії корупційним проявам, спільними зусиллями ми зможемо ефективно боротися з таким явищем, як корупція.

«Наша спільна робота показала позитивні результати співпраці та ефективність. Тепер будемо задіювати ці громадські організації та журналістів, навіть при проведенні слідчих дій, якщо це не буде перешкоджати проведенню розслідування, і відкриваємо новий концептуальний рівень взаємодії» – сказав Д.Чібісов.

У разі наявності інформації про прояви корупції, просимо телефонувати до «гарячої» лінії до прокурора Київської області (044) 200-21-16.

Прес-служба прокуратури Київської області

Додати коментар