Шановні мешканці міста Переяслав-Хмельницький!

В рамках реалізації  Закону України « Про загальнодержавну цільову  програму розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період до 2021 року», а також обласних та місцевих програм, передбачено  здійснення державної політики у сфері захисту територій  від підтоплення та затоплення, створення сприятливих  умов  життєдіяльності, впровадження природоохоронних та противопаводкових заходів, покращення санітарно-епідеміологічнго, екологічного стану водойм та прилеглих територій.

Відповідно до вимог чинного законодавства  заходи  щодо збереження  і розвитку  водних ресурсів знаходяться в межах органів місцевого самоврядування та фінансуються за рахунок держаних, місцевих бюджетів.

З ініціативи Громадської організації «Асоціація учасників бойових  дій та учасників антитерористичної операції  Переяславщини», за фінансової підтримки Товариства з обмеженою відповідальністю «ПРОМБУД» (ЄДРПОУ 31543258) та сприяння державних підприємств у водогосподарській галузі, розроблено та затверджено проект щодо здійснення природоохоронних та протипаводкових заходів  з відновлення  сприятливого гідрологічного режиму та благоустрою водойм  в заплаві річки Дніпро в межах міста Переяслав-Хмельницький.

Дані заходи розпочаті з 31 липня 2017 року та будуть проводитися протягом 6 місяців. За результатами буде здійснено  укріплення берега, регулювання води у водоймі, очищено її від замулювання та наносів, поліпшено санітарно-епідеміологічні умови, вивезено несанкціоноване сміття з прибережних смуг та прилеглої території. В наслідок відновлення водойми, яка раніше використовувалась  для рекреаційних цілей, буде вирішено ряд  соціальних питань, зокрема,  відновлення місць для відпочинку місцевого населення, встановлення двох дитячих майданчиків, організації  пляжної зони та місць відпочинку.

Закінчення першої черги  природоохоронних заходів на водоймі заплановано у першому кварталі 2018 року.

Контактний телефон (050)1951680  

Додати коментар