Важлива інформація для тих, хто хоче оформити субсидії

На Київщині майже 136 тисяч домогосподарств отримують субсидії на опалювальний період 2020-2021 року, а ще більше 201 тисячі – пільги на сплату житлово-комунальних послуг. Це понад 30% від всього населення області.
🟥Очільник обласної державної адміністрації

Василь Володін

уточнив, що фінансування відбувається вчасно. Наприклад, на виплату субсидій на опалювальний період жителям Київщини йде 252,8 млн грн щомісяця.

🟥«Значна частина жителів області сьогодні сплачує не повну вартість житлово-комунальних послуг, а лише частину платежу. Завдяки цьому відбувається економія коштів. А це дуже важливо, особливо для тих людей, які відчувають фінансові складнощі. При цьому учасниками програми житлових субсидій може стати сьогодні все більше людей, адже Уряд вдосконалив систему соціальних гарантій», – пояснив Василь Володін.
🟥Подати документи для оформлення субсидій можна онлайн на сайті Міністерства соціальної політики.
▶️Для цього необхідно скористатися сервісом «Електронні послуги», де слід зареєструватися або увійти за допомогою електронної пошти. Після заповнення форми на сайті можна отримати PDF-версію документа, яку потрібно буде роздрукувати, підписати і віднести в орган соціального захисту.
▶️Щоб не відвідувати управління соцзахисту, треба зареєструватися або увійти на сайт за допомогою електронного цифрового підпису чи з ідентифікацією BankID. Після цього з’явиться можливість не тільки заповнити, але й підписати документи в електронному вигляді.
▶️Після входу в систему потрібно буде заповнити електронні форми. Йдеться про заяву про призначення виплат і їх надання в грошовій формі, а також подачу декларації про доходи та витрати. Після підтвердження внесених даних на адресу електронної пошти надходить повідомлення про підтвердження реєстрації.
▶️При цьому важливо, що під час зміни тарифів на послуги здійснюється автоматизований перерахунок розміру субсидій.
🟥Деталі повідомляє

Міністерство соціальної політики України

за лінком: https://www.msp.gov.ua/news/19554.html.

Додати коментар