Обласний центр екстреної медичної допомоги отримав 20 нових автомобілів

Обласний центр екстреної медичної допомоги отримав 20 нових автомобілів Citroen Jumper. Усі вони оснащені необхідним медичним обладнанням. Серед ключового – засоби для транспортування, моніторингу життєво важливих параметрів пацієнтів і їх реанімування.

Сертифікати на транспортні засоби представникам станцій екстреної швидкої допомоги сьогодні, 6 січня, вручили очільник обласної державної адміністрації Василь Володін і голова обласної ради Олександр Скляров.

«Під час порятунку людини кожна хвилина – вирішальна. Тож я радий, що автопарк «екстренки» Київщини поповнився таким якісним транспортом. Закупити потужні «швидкі» вдалось за кошти, отримані від НСЗУ. Вартість кожної автівки сягає майже 2 млн грн. І вже сьогодні вони поїдуть до шести підстанцій екстренної медичної допомоги Київщини», – уточнив Василь Володін.

Також він зауважив, що ці автомобілі належать до категорії спеціалізованого санітарного транспорту. Тож оптимально підходять для транспортування хворих із коронавірусом чи підозрою на нього.

Нагадаємо: на Київщині в середньому кожний п’ятий-шостий виклик екстреної швидкої допомоги надходить від інфікованих на COVID-19. Частіше до «швидкої» звертаються лише у випадках, коли люди знаходяться у несвідомому стані або скаржаться на біль у животі.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА

Додати коментар