Дві нові виставки відкрились у Переяславі-Хмельницькому

4 серпня, у двох музеях Переяслава, Заповіту та Кобзарства відкрились пересувні філателістичні виставки відомого в Україні громадського діяча, філателіста Олександра Канівця «Останнім шляхом Кобзаря» та «Україна – козацька держава» в рамках відзначення 85-ї річниці утворення Київської області за підтримки Управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації та національного історико-етнографічного заповідника “Переяслав”.

На виставку також завітав міський голова Тарас Костін, та керуюча справами виконавчого комітету Валентина Гринець, генеральний директор Національного історико-етнографічного заповідника “Переяслав” Олексій Лукашевич.
Варто зазначити, що виставка “Останнім шляхом Кобзаря” до нашого міста прибула уже вдруге. Вперше переяславці її побачили 26 серпня 2015 року, і ось нова зустріч. Цього разу Олександр Канівець презентував свою другу задумку, про яку розповідав два токи тому. Зібрати поштові листівки та конверти із зображенням козацьких поселень по всій території України. І ось відвідувачі музею Кобзарства можуть оглянути 160 поштових конвертів, погашених тими поштовими відділеннями на території яких були ці поселення. Експозиції вже встигли переглянути жителі Бородянки, Баришівки, Березані, Яготина. Після Переяслава вона помандрує до Борисполя, Боярки, Фастова, Білої Церкви та Миронівки.
У нашому місті виставки експонуватиметься до понеділка 7 серпня.

Додати коментар