Семінар з питань протидії торгівлі людьми

02 серпня в приміщенні Переяслав-Хмельницького міськрайонного центру відбувся інформаційно-просвітницький семінар «Попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та протидії торгівлі людьми». Його організували та провели працівники центру зайнятості у співпраці з Переяслав-Хмельницьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Зміст та тематика заходу були присвячені перевагам легальних трудових відносин з роботодавцем та застереженням шукачів роботи від шахрайства при працевлаштуванні.
У рамках семінару начальник центру зайнятості Любов Красова та спеціалісти центру розкрили тимчасово безробітним зміст поняття «торгівля людьми», ознайомили їх із можливостями легального працевлаштування за кордоном, навели статистичні дані міжнародних організацій щодо фактів торгівлі людьми в Європі та Україні зокрема. Представники центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вручили учасникам семінару інформаційні матеріали, які допоможуть в протидії торгівлі людьми та в наданні дієвої допомоги постраждалим.
Крім того, учасники семінару переглянули відеоролик, у якому репрезентована тема рабства й експлуатації праці в сучасному суспільстві. В обговоренні продемонстрованого сюжету учасники мали змогу висловити свою думку щодо актуальності даної проблеми та отримати відповіді на питання, що стосуються попередження торгівлі людьми та легального працевлаштування.

 

Додати коментар