Конкурс творчих робіт для дітей та молоді з особливими потребами «Повір у себе, і у тебе повірять інші» пройшов у Переяславі в режимі онлайн

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів. Заходи, які проходять з цієї нагоди, спрямованні на інтеграцію людей з інвалідністю у суспільство, особливо це стосується дітей.

З метою сприяння залучення дітей з особливими потребами до творчого життя міста Переяслава та привернення уваги суспільства до їхніх проблем міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Переяславської міської ради був організований конкурс творчих робіт «Повір у себе, і у тебе повірять інші», який цьогоріч у зв’язку з карантинними обмеженнями, проходив онлайн. Свої роботи  надали 15 учасників.

Втішно усвідомлювати, що цей конкурс дає можливість розкрити свої таланти обдарованим дітям з особливими потребами. Надихаючий приклад юних дарувань є і для нас хорошим стимулом до життєвої цілеспрямованості і рішучості, яких так часто нам бракує. З нашого ж боку необхідно оточити таку категорію дітей турботою і любов’ю, зробити їх життя цікавим і насиченим радісними подіями, дати їм можливість вирости гідними, добрими людьми.

До юних учасників конкурсу онлайн звернулася і директор МЦСССДМ Людмила Борисюк:

    • Дорогі діти! Нехай творчість, якою ви сьогодні ділитеся зі всіма нами, служить добру, правді, красі. Сподіваюся, що проведення конкурсу «Повір у себе і в тебе повірять інші» в черговий раз приверне увагу нашої громади до задоволення духовних і матеріальних потреб дітей з особливими потребами.


У відеоролику, який змонтував Дмитро Кусай, представлені роботи дітей, виконані у різних техніках. Вишукані вироби з бісеру, вишивки, малюнки, аплікації, гравюри, картини, м’які іграшки та багато інших виробів. Загалом виставка дитячої творчості налічувала близько 100 робіт. Кожен твір – це спроба відтворити власний світ за допомогою полотна, акварелі, ниток, це маленький шедевр, який дає дітям з особливими потребами стимул для вдосконалення своєї майстерності та майбутніх життєвих перемог. І, навіть,  свої спортивні досягнення у відеоролику показали юні учасники.

Усі учасники були нагороджені грамотами за участь у  конкурсі творчості та талантів «Повір у себе, і в тебе повірять інші» та солодкими подарунками.

Діти з особливими потребами заслуговують на виняткову увагу оточуючих, а працівники Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді завжди готові її приділити, адже краща нагорода за це – щасливі усмішки дітей.

 

Юлія Лялька, заступник директора МЦСССДМ

Додати коментар