Шановні переяславці, жителі сіл нашої громади!

Інформую вас про те, що  у  Верховній Раді 17 листопада НЕ ПІДТРИМАЛИ проєкт постанови, яким пропонувалося внести зміни до карантину «вихідного дня», який запровадив Уряд 11 листопада, ухваливши рішення про запровадження в Україні від 14 до 30 листопада жорсткого карантину «вихідного дня» та посилення загальнодержавного карантину для боротьби зі стрімким поширенням COVID-19.

У запропонованих змінах йшлося про дозвіл роботи закладів харчування, спортзалів, фітнес-центрів, ТРЦ та інших розважальних заходів у суботу та неділю. Проти постанови проголосували 149 нардепів.

За результатами засідання Верховної Ради  України було проведено відповідні наради з фахівцями профілю, мною було прийнято непопулярне, але дуже важливе рішення – недільна ярмарка до кінця листопада працювати не буде.

Додатково хочу відмітити, що на рівні держави розглядаються та опрацьовуються можливості для підтримки малого та середнього бізнесу в ситуації, що склалася.

Дане питання і шляхи його вирішення ми спільно з активістами, які цього понеділка прийшли з нотою протесту до мене як до очільника міста, проговорили на нашій зустрічі.

Я розумію, що введення карантину «вихідного дня» принесло масу незручностей та фінансових втрат для всіх, можливо дехто вважає такі заходи зайвими, але ці заходи направлено на упередження та безпеку  здоров’я мешканців нашого міста. І я впевнений, що краще попередити і не захворіти, аніж потім аналізувати, що було зроблено не так. Хочу наголосити – я за безпеку та здоров’я всіх жителів нашої громади! 

Враховуючи прийняті урядові рішення, поки-що у вихідні дні на території міста працюватимуть лише продуктові магазини, транспорт, АЗС, СТО, аптеки, заклади, які надають фінансові послуги й оператори поштового зв’язку.

Щиро дякую за розуміння та бажаю всім здоров’я!

Із повагою,

голова Переяславської громади                                                                  Вячеслав САУЛКО

 

Додати коментар