«Сплата майнових податків забезпечила місцевим скарбницям надходження на суму 1,7 мільярда гривень», – Олександр Загорський

Як повідомив очільник податкової служби Київщини Олександр Загорський, сплата майнових податків принесла місцевим скарбницям пристоличного регіону 1,7 мільярда гривень.

Зокрема, Загорський зазначив, що найбільшу суму забезпечила сплата земельного податку. Так, станом на 1 листопада 2020 року землевласники та орендарі перерахували до бюджетів 1,2 мільярда гривень. Переважно більшу частину забезпечили юридичні особи: 1 мільярд гривень з темпом приросту в 1%  або 10,3 млн грн. Решту сплатили фізичні особи – 210,3 млн грн., що на 2% або 28,4 млн грн. більше за відповідний показник минулого року. 

На другому за обсягом надходжень – податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Цьогоріч, за інформацією Олександра Загорського, до бюджетів територіальних громад власники нерухомості перерахували 434 мільйонів гривень, що на 17% або 63,1 млн грн більше, аніж торік. «Традиційно більшу суму сплатили юридичні особи: 298,2 млн грн. з динамікою приросту 13% або 35 мільйонів гривень додаткових коштів. У свою чергу, фізичні особи сплатили 135,6 млн грн, прискоривши темп зростання на 26%, що у грошовому вираженні дорівнює 28,1 млн грн», – повідомив керівник податкової служби області.

Власники елітних автомобілів перерахували до місцевих бюджетів 11 мільйонів гривень, з яких 6 мільйонів сплатили юридичні особи, решту – 5 млн грн – фізичні особи. 

«Майнові податки були та, безумовно, залишаються істотним джерелом наповнення місцевих бюджетів Київщини.

 Плата за землю, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок – їхня сукупність складає податок на майно, який є  бюджетоутворюючим у доходах місцевих бюджетів, а тому податкова  служба області разом з  органами місцевого самоврядування мають спільними зусиллями прагнути забезпечення  повноти сплати майнових податків всіма власниками майна на територіях місцевих громад області», – зазначив Олександр Загорський.

Дізнавайтеся про всі  новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням  www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Підписуйтеся на telegram-канал Державної податкової служби України  https://t.me/tax_gov_ua

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар