Кабмін повернув загальнонаціональний карантин замість адаптивного

В Україні повернули загальний карантин на всій території країни замість адаптивного, який діяв раніше. Поділу на кольорові зони більше не буде.

Рішення ухвалили під час сьогоднішнього засідання Кабміну. Відповідні зміни, розроблені МОЗ, внесли до постанови №641.

«Ми пропонуємо відмовитися від адаптивного карантину і ввести карантин з обмеженнями «помаранчевої» зони по всій території України», – заявив глава МОЗ Максим Степанов.

В Україні впровадили карантин «вихідного дня»Карантин вихідного дня затвердив Кабмін. Відповідне рішення було схвалене під час сьогоднішнього засідання уряду.

Міністр уточнив, які обмеження будуть діяти в Україні:

У всіх областях забороняються масові культурні (в тому числі концертні), спортивні, соціальні, релігійні, рекламні та інші заходи за участю понад 20 осіб.

Якщо кількість учасників понад 20 – організатор зобов’язаний забезпечити дотримання фізичної дистанції не менше півтора метри.

Проведення футбольних матчів дозволяється без глядачів і за умови здійснення щоденного контролю за станом здоров’я учасників таких спортивних заходів.

Заборонено роботу кінотеатрів і театрів з наповненістю понад 50% місць.

Забороняється і діяльність музеїв, які не можуть забезпечити кількість відвідувачів в залі з розрахунку одна людина на 20 квадратних метрів.

Також забороняються перевезення пасажирів громадським транспортом на міських, приміських, внутрішньообласних, міжобласних маршрутах у кількості більше, ніж кількість місць для сидіння.

Повністю забороняється проведення дискотек, робота нічних клубів і розважальних закладів, діяльність ресторанів, кафе, барів.

Під забороною і діяльність установ громадського харчування з організацією дозвілля.

Забороняється робота громадського харчування після 22:00 до 7:00 (крім адресної доставки та замовлення на винос).

Крім того, в Україні вирішили запровадити «час для пенсіонерів». Зокрема, обслуговувати пенсіонерів будуть з 10:00 до 12:00 в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в організаціях та установах сфери обслуговування.

Додати коментар