Довготерміновий пільговий кредит на будівництво житла

Довготерміновий пільговий кредит на будівництво житла за рахунок власних коштів Держмолодьжитла відсоткова ставка – (14,1% річних)

Довготерміновий пільговий кредит на будівництво житла надається молодим сім’ям, в якій чоловік та дружина віком до 35 років, неповним сім’ям, в якій мати (батько) віком до 35 років має неповнолітніх дітей (дитину), одинокі молоді громадяни віком до 35 років включно.

Кредит надається молодим сім`ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) житла терміном до 30 р., але не більше ніж досягнення позичальником пенсійного віку.

Для реєстрації необхідно написати заяву на отримання кредиту, заповнити анкету (за формою, затвердженою правлінням Держмолодьжитла)  та надати такі документи:

  • Довідка про перебування кандидата (всіх членів сім’ї) на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов, або документ, що підтверджує необхідність поліпшення житлових умов кандидата, що постійно проживає у селі (оригінал);
  • Документ, виданий уповноваженим органом, про склад сім’ї (оригінал);
  • Оригінал та копію паспорту громадянина України повнолітніх членів сім`ї;
  • Оригінали та копії довідок про присвоєння ідентифікаційного номера;
  • Оригінал та копію свідоцтва про народження дитини (дітей);
  • Оригінал та копію свідоцтва про шлюб (у разі його укладання);
  • Довідка з місця роботи із зазначенням займаної посади, часу перебування на такій посаді та розміру заробітної плати, протягом останніх 6 місяців (із поміткою «затримки у виплаті з/п за останні 6 м. відсутні»);
  • Виписку з трудової книжки про місце роботи за останні 3 роки;
  • Виписку або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань, фінансову звітність, затверджену органом державної податкової служби – для фізичних осіб-підприєиців;
  • Документи, що підтверджують інші доходи Позичальника (за наявності доходу не за основним місцем роботи), у т.ч. декларацію про доходи на останню звітну дату, завірену податковою інспекцією;
  • Згода подружжя (інших членів сім`ї) на передачу в заставу майнових прав на житло (нотаріально посвідчене), або їх присутність при укладенні договору застави майнових прав/застави квартири.

З метою надання кредиту регіональне управління/іпотечний центр Держмолодьжитла відкриває у банку особистий рахунок позичальника, на який позичальник перераховує власний внесок (аванс) у розмірі не менш як 10% передбаченої вартості будівництва житла.

Розмір кредиту на будівництво житла  визначається виходячи з норми 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім’ї та додатково 10,5 кв. метрів на сім’ю  (далі – нормативна площа), вартості будівництва житла за цінами, що діють на час укладення кредитного договору, без урахування власного внеску (авансу) позичальника. Розрахункова вартість 1 кв. метра житла  визначається виходячи з найменшого показника експертної оцінки чи договірної вартості 1 кв.м. житла. У разі перевищення нормативної площі позичальник сплачує вартість понаднормативної площі житла за рахунок власних коштів.

Кредит надається з відсотковою ставкою у розмірі  – 14,1% річних. Погашення кредиту та відсотків за користування ним здійснюються позичальником починаючи з дати зарахування  коштів кредиту на рахунок позичальника в банку. Платежі з погашення кредиту та відсотків за користування кредитом вносяться не рідше ніж один раз на місяць. Кредит може бути погашено достроково.

cайт: www.kiev.molodkredit.gov.ua

Додати коментар