Відповідно до правил благоустрою встановіть адресні таблички на будівлях!

Ще з 1 червня 2020 року в Україні власники домогосподарств, керівники  підприємств, установ та  організацій,  підприємці малого та середнього бізнесу зобов’язані встановити табличку з номером і назвою вулиці за своєю адресою на фасаді житлових  будинків, підприємств, закладів торгівлі, соціальної сфери, банків, аптек, церков  та інших будівель.

      В Україні планується проведення Всеукраїнського перепису населення. Наявність адресних покажчиків регламентовано вимогами і рекомендаціями для статистичного та офіційного обліку чисельності населення, яке проживає на території країни в цілому і на всіх рівнях її адміністративно-територіального устрою.

     Табличка з номером і назвою вулиці допомагає працівникам Державної служби надзвичайних ситуацій, поліцейським,  швидкої медичної допомоги та інших аварійних служб  оперативної знаходити домогосподарство і реагувати на звернення вчасно.

      Порушення правил благоустрою тягне покарання адміністративного характеру відповідно до ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів». Штраф сягатиме до 1360 гривень для населення і до 1700 гривень для підприємств, закладів торгівлі, соціальної сфери, банків, аптек, церков  та інших будівель.

Додати коментар