Шмигаль оцінив ймовірність тотального локдауну і попередив про “жорсткі заходи”

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відреагував на стрімке поширення коронавірусу в Україні і розповів про заходи по боротьбі з епідемією.

Про це йшлося в ході засідання уряду, трансляція якого проходила на YouTube-каналі Кабміну.

За словами Шмигаля, Кабінет міністрів на даний час не планує вводити локдаун по всій країні через стрімке поширення коронавірусної хвороби.

“Ми зараз не збираємося йти цим шляхом і вводити локдаун цілої країни. Але якщо ми побачимо подальше погіршення ситуації, то це фактично змусить уряд піти на більш жорсткі обмеження”, – сказав він.

У ході селекторної наради з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України Шмигаль доручив регіонам додатково збільшити на 25 тисяч кількість ліжок для лікування хворих COVID-19.

Прем’єр підкреслив головам ОДА, що необхідно готувати додаткові приміщення, де будуть розставляти ліжка і де прийматимуть хворих COVID-19, повідомляє прес-служба КМУ.

“Нам потрібно 25 тисяч додаткових ліжко-місць в спорткомплексах, виставкових залах і всіх інших приміщеннях, які обладнані всім необхідним, без необхідності ремонту, з теплом, де ми можемо приймати людей. Питання “якщо вони будуть потрібні” не варто. Їх треба починати готувати під додаткові ліжко-місця. Без обговорень”, – підкреслив Шмигаль.

Прем’єр додав, що голови облдержадміністрацій повинні зробити всі ці речі негайно. “Це невідкладне доручення. Треба рухатися дуже швидко і оперативно”, – зазначив він.

Зазначимо, що за інсайдерською інформацією Telegram-каналу Легітимний, в Україні тотального локдауну не буде в листопаді з політичних мотивів.

“Листопад місяць майданів, а значить треба максимально дотягнути ближче до грудня (або в кінці листопада) і тільки тоді відправляти країну повністю в локдаун”. – йдеться в повідомленні.

Коронавірус в Україні:

  • Нагадаємо, в Україні за минулу добу на 19 захворіли 9 тис. 524 людини, померли 199.
  • За останню добу було госпіталізовано 1 тис. 514 осіб; померли 199; одужали 7 тис.536 осіб; зроблено тестувань – 72 тис. 442, у тому числі методом ПЛР – 42 тис. 278, методом ІФА – 30 тис. 164.
  • За весь час пандемії в країні захворіли 420 тис.617 осіб; одужали 176 тис. 404 людини; летальних випадків – 7 тис. 731; проведено ПЛР-тестів – 3 млн 386 тис. 489.

Зони карантину в Україні: що заборонено в різних зонах

Зелена зона – обмеження:

Масочний режим;

Кількість людей на масових заходах розраховується за формулою 1 людина на 5 квадратних метрів;

Зали кінотеатрів повинні бути заповнені на 50%;

Перевозити в транспорті можна тільки тих пасажирів, яким є куди сісти.

Жовта карантинна зона – обмеження:

Всі обмеження зеленої зони;

Не можна просто так ходити в установи соціального захисту, в яких знаходяться літні люди.

Помаранчева зона карантину – обмеження:

Заборонена робота турбаз і хостелів;

У нічний час заборонена робота розважальних закладів;

Припинено планову госпіталізацію;

Не працюють Спортзали, фітнес-центри та Заклади культури;

У Дитячі табори не привозять дітей на нові зміни;

Кількість людей на масових заходах розраховується за формулою 1 людина на 20 квадратних метрів, але в них не можуть брати участь більше 100 осіб.

Червона зона карантину – обмеження:

Не працює громадський транспорт;

Не працюють навчальні заклади;

Заборонена робота кафе, ресторанів і торгово-розважальних центрів.

 

Додати коментар