Роботодавцям, які створили нові робочі місця, компенсується частина витрат на сплату єдиного внеску

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що нагадує, що роботодавці мають право на повернення частини фактичних витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) у зв’язку із створенням нового робочого місця. Така компенсація передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2013 № 153 «Про затвердження Порядку компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Порядок № 153).

Право на вказану компенсацію мають роботодавці – суб’єкти господарювання, які починаючи з 2013 року:

– створюють нові робочі місця та працевлаштовують на них працівників шляхом укладення трудового договору;

– протягом 12 календарних місяців з дня укладення трудового договору з працевлаштованою на нове робоче місце особою щомісяця здійснюють виплату їй заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати (п. 2 Порядку № 153).

Роботодавець який дотримав зазначених вимог отримує право на компенсацію фактичних витрат у розмірі 50% нарахованого ЄВ протягом наступних 12 календарних місяців за умови збереження рівня заробітної плати у розмірі не меншому ніж три мінімальні заробітні плати у місяці сплати ЄВ за особу, працевлаштовану на нове робоче місце.

Звертаємо увагу, що у разі зменшення штатної чисельності працівників та фонду оплати праці роботодавець втрачає право на компенсацію.

ГУ ДПС у Київській області

Додати коментар