У музеї космосу в Переяславі лунала електронна музика. Приїздив Dj Tapolsky

18 жовтня в музеї космосу в Переяславі провів музичний прямий ефір для свого ютуб-каналу один із найвідоміших ді-джеїв України – Dj Tapolsky (справжнє ім’я – Анатолій Топольський). Це – проєкт, в якому він виступає зі своїми треками на різноманітних цікавих локаціях (зокрема, на Бессарабському ринку та горі Щекавиця в Києві, на річковому трамвайчику на Дніпрі). Як Топольський потрапив до нашого міста, розповів завідувач музею космосу Сергій Вовкодав – Переяслав.City

– Топольський вийшов безпосередньо на мене з проханням провести таку акцію, – зазначив Вовкодав. – Ми порадилися з керівництвом заповідника, вирішили, що це буде вигідно і музею, й Переяславу щодо популяризації. Визначили дату та час, у який би і ді-джей зміг приїхати, й відвідувачам не особливо заважали (під вечір). Музей космосу в останні років шість стає все популярнішим, тому вже звично, що двічі-тричі на рік до нас приїздять журналісти: чи то друковані видання, чи то телеканали. Наприклад, позаминулої п’ятниці приїздили з телеканалу «UA:Культура», знімали сюжет про роботу доглядача музею. Рік тому журналісти і з Бі-Бі-Сі, і з «Франс прес» у нас були. А от пропозиція Топольського – це дещо нове, формат, який ми ще не пробували.

Топольський приїхав зі своєю знімальною групою з чотирьох осіб. Знімали не лише у приміщенні музею, а й квадрокоптером надворі. Я, звичайно, радив, що точно варто взяти в кадр, розповідав про найцікавіші експонати. І протягом усієї зйомки (тривала одну годину) ми з колегою із заповідника були поряд, так би мовити, контролювали.

Знаю, що Топольський – відомий у сфері драм-енд-бейс-музики (напрямок електронної музики – ред.), його ще називають батьком українського драм-енд-бейсу. Коли ми спілкувалися, то він мимохідь сказав, що через карантин масових вечірок не збирає, тому робить такі стріми, щоб популяризувати цю музику. Окрім того, після АТО він трішки змінив ставлення до своєї роботи, тому став більше виступати безкоштовно. Наприклад, для західної музичної культури це досить поширене явище.

 

У кадр потрапляли й експонати музею космосуУ кадр потрапляли й експонати музею космосу

Також він має близьку мені соціальну позицію: патріот, декілька років служив в зоні АТО добровольцем. Окрім того, Топольський – проста, скромна, вихована, позитивна людина, словом, приємна у спілкуванні. Зовсім не поводиться, як відомий на всю Україну ді-джей.

Вся його команда була дуже здивована тим, що побачила у музеї просто неба. Я їм розповів, які тут ще є унікальні музеї, й запросив до нас приїхати просто відпочити. Пообіцяли, що коли буде гарна погода і з’явиться вільний час, приїдуть зі своїми родинами.

А надворі знімали квадрокоптером

Додати коментар