Понад 200 очок у двох матчах: переяславки вдало стартували у чемпіонаті України з баскетболу

У суботу, 10 жовтня, стартувала першість України з баскетболу у вищій лізі серед жінок. Взяти участь у чемпіонаті зголосилося 17 команд із різних регіонів країни. Згідно з регламентом змагань, команди-учасниці були розділені на дві групи – Переяслав.City

Команда «Переяслав» потрапила до другої групи, де її суперницями стали баскетболістки «Збірна Києва-ТНУ», «Мобі» із Броварів, «Рівне-ОСДЮСШОР», «КІВС-ЛЬВІВ», «Каліпсо» (Житомир), «КСЛІ-Динамо-НПУ» із Києва та «Хмельницька політехніка». До першої групи увійшли «НУБІП УКРАЇНИ» місто Київ, «Дніпро-СДЮСШОР №5 ДФКС», «СДЮСШОР №4» із Миколаєва, «ХАІ» Збірна Харківської області, «ІНВАСПОРТ» Харків, «ІНТЕРХІМ-СДЮСШОР ІМ. ЛІТВАКА-2» Одеса, «КОЗАЧКА КПУ» Запоріжжя, «КСЛІ КИЄВ-БАСКЕТ» та БК «Полтава». Команди у групах мають зіграти між собою по чотири матчі – два вдома та два на виїзді. За результатами групового етапу визначать першу четвірку, яка і продовжить боротися за медалі чемпіонату в іграх плей-оф.

Автор: Володимир Набок

У першому колі 10 та 11 жовтня переяславки на власному майданчику провели два матчі із суперницями з житомирського «Каліпсо». В першій грі наші землячки вийшли надвмотивованими. Із перших секунд матчу захопили ініціативу і пресингували суперниць на кожному клаптику майданчика. Тож першу чверть завершили із рахунком 39:16 на свою користь. В подальшому вони лише нарощували тиск на команду гостей. Під кінець третьої четверті переяславки вже могли засвітити на табло тризначну цифру у графі здобутих очок. Але дещо підвела точність у кидках, тож на останню перерву баскетболістки пішли при рахунку 91:31. На заключну десятихвилинку наші землячки вийшли із усмішками на вустах, уже будучи впевненими в крупній перемозі. 119:46 – такий остаточний результат був зафіксований у першій грі чемпіонату.

На заключну десятихвилинку наші землячки вийшли із усмішками на вустах, уже будучи впевненими в крупній перемозі.

Найрезультативнішими гравчинями у нашій команді стали: Віра Черкаська – 21 очко, 20 – на рахунку Каріни Панчук, 17 – у Вікторії Федоренко. Найкращою у підборах на щитах стала Віра Черкаська, вона виграла 17 підборів та виконала три блок-шоти у захисті, тобто тричі заблокувала кидок атакуючого гравця, не порушивши при цьому правила. Найбільше результативних передач – 10 – віддала своїм партнеркам Вікторія Федоренко.

Наступного дня житомирянки вирішили дати бій господаркам. В першій чверті це їм вдалось, вони її виграли 24:23. Другу десятихвилинку наша команда розпочала із пресингу по всьому майданчику. Застосовували його настільки щільно, що в деяких моментах гості не могли навіть вийти на чужу половину поля. Тож на табло відразу змінився результат. На велику перерву після двох десятихвилинок господарки пішли, ведучи 53:37. В подальшому, як тільки житомирські баскетболістки прискорювались і проводили кілька поспіль результативних атак, переяславки знову «вмикали» пресинг і все далі відривались в рахунку від суперниць. Фінальна сирена знову зафіксувала тризначну цифру у графі здобутих господарками очок 112:64.

Автор: Володимир Набок

Найвлучнішими гравчинями другого матчу стали Каріна Панчук – 21 очко, Віра Черкаська та Вікторія Федоренко – по 18. На підборах знову рівних не було Вірі Черкаській, вона 14 разів забирала м’яча в суперниць у боротьбі під кошиком. 12 разів цю дію вдало виконала Каріна Панчук. Дівчата вдвох зробили 5 блок-шотів: три – на рахунку Віри, два – Каріни. Найбільше результативних передач – 11 – зробила своїм партнеркам Вікторія Федоренко.

У наступному турі 17 жовтня переяславська команда зіграє у Львові із «КІВС ЛЬВІВ», які у першому турі в гостях двічі поступилися збірній Києва. Переяславська команда обіцяє організувати показ цього матчу вживу на ютуб-каналі.

Додати коментар