Привітання від місцевого самоврядування міста Переяслава з нагоди Дня українського козацтва та Дня захисника України

                                 14 жовтня- День захисника України                                   та День українського козацтва!

Дорогі захисники України, шановні переяславці!

Дозвольте сьогодні привітати всіх представників славетного лицарського роду, гідних нащадків великих прадідів, у чиїх жилах пульсує гаряча козацька кров і живе дух наших героїчних попередників – запорожців. Традиційно, День українського козацтва та День захисника України ми відзначаємо у святий день Покрови Пресвятої Богородиці – покровительки Української держави. Від часів Хрещення Київської Русі і до наших днів це свято духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людській рід, за мир і добро на нашій землі.

Козацтво завжди було символом невмирущості нашого народу, уособленням національного характеру, сили та мужності, дарувало історії яскраві зразки жертовного служіння Батьківщині, самовідданого захисту рідної землі, збереження та продовження українських державницьких традицій. Воно є звитяжною історією і великою гордістю нашого народу, душею України, її надією і оберегом.

Від щирого серця бажаємо вам, шановні козаки, здоров’я, завзяття, сили та єдності на цьому шляху. Нехай відродження козацького духу стане не лише символом живого зв’язку поколінь, а й реально сприяє розвитку України як сучасної європейської країни.

Переяславська міська рада,

виконавчий комітет

Міський голова                                                         Тарас КОСТІН

Додати коментар