Церква “Оселя благодаті” роздала переяславським вдовам понад шістдесят продуктових наборів

Як відомо, через поширення Covid-19, виникло багато додаткових проблем, особливо відчутні вони для людей малозабезпечених, похилого віку. Ряд громадських організацій, державні структури вживають певні заходи для поліпшення становища. Не залишилася осторонь і переяславська євангельська церква “Оселя благодаті” – Переяслав.City.

Служитель цієї церковної громади Олександр Бойко (35 років) розповів, що ще з березня, коли у країні було впроваджено жорсткі карантинні обмеження, в церкві вирішили допомагати звичайним людям чим можуть. Тим чи іншим соціальним служінням тут займаються постійно. Цього ж разу зосередилися на підтримці вдів. На запитання, чому саме цієї категорії, відповів, що Біблія учить допомагати перше за все саме вдовам та сиротам. Тож з того часу їм розвезли понад шістдесят продуктових сумок. До наборів входили крупи, олія, борошно, цукор та інші продукти харчування, а також деякі засоби особистої гігієни, захисні маски. Як люди віруючі, обов’язково вкладали Євангеліє.

Соціальне служіння

Адреси потребуючих допомоги людей брали у міських соціальних службах, з якими вже давно співпрацюють як партнери. Об’їздили їх всі. Проте хотіли охопити більше потребуючих. Тож дізнавалися про них і в інші способи. Поділився, що одного разу познайомився з якоюсь бабусею просто у парку. Розпитав, чи вона вдова, чи потребує допомоги, чи знає тих, кому така допомога теж потрібна.

– Нам не було різниці, – сказав, – це був просто соціальний захід для вдів міста. Щоправда, інколи бувало, ми приїжджали за наданою нам адресою, а люди казали: “Дякуємо, у нас є що їсти. Та ми знаємо, кому така допомога потрібна”. Ми йшли туди і віддавали допомогу. Був і такий випадок, що приїхали у багатоповерхівку на Спаську Леваду передати літній людині допомогу, а нам сказали, що вона не так давно вже померла. То ми відділи її в іншу квартиру, де цієї допомоги також потребували.

 

Додати коментар