Відбулася апаратна нарада для керівників структурних підрозділів виконкому та міської ради

21 вересня відбулася щотижнева апаратна нарада за участі заступників та керівників управлінь і відділів міськвиконкому, яку провів міський голова Тарас Костін. Міський голова ознайомив учасників наради з основними важливими подіями з життя міста, які відбулися на минулому тижні та заслухав звіти керівників підприємств, структурних підрозділів ради та виконкому. Він також повідомив, що у рамках відзначення 1113-річниці Переяслава було зареєстровано рекорд України щодо нашого міста як рекордсмена за кількістю музеїв на душу населення, про що на урочистостях повідомила присутніх Гендиректор «Книги рекордів України» Ганна Крисюк, та подякував професійній команді
однодумців за чудове проведення свята Дня міста.

Міський голова повідомив, що 25 вересня у місцевому університеті відбудеться масштабна подія – ECOFORUM-2020 «The European Green Deal: виклики для України. Кругова економіка».

Також Тарас Вікторович наголосив присутнім на важливості формування коректних бюджетних запитів із врахуванням майбутнього об’єднання тергромад, та повідомив, що у зв’язку з процесом створенням Переяславської ТГ, до якої приєднується декілька сіл Переяслав-Хмельницького району, та ліквідацією нашого району міській громаді передається адміністративна будівля районної ради (на центральній площі), будівлі районних будинку культури, центральної бібліотеки, соціального гуртожитку, що в селі Гайшин, також комплекс будівель та споруд центральної рай лікарні, але ці питання розглядатимуться на сесіях міської та районної рад.

Начальник відділу з питань ТЕБ та НС Віктор Жарко повідомив присутніх про ситуацію із COVID-19 на Переяславщині:

«За період часу в 14 днів по місту Переяславу  можна спостерігати збільшення хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 на 10 чол.,  по району збільшення на 4 чол., а от тенденція по інших районах показує, навпаки, зменшення хворих  на  16 чол., в порівнянні з минулим періодом.

У Переяславі з 14 вересня 2020 року встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Загальнодержавний карантин продовжено до 31 жовтня 2020 року.

Станом на 21.09.2020 року в закладах дошкільної та шкільної освіти склалася наступна ситуація:

Призупинено навчально-освітній процес в Переяславській ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 (з 10.09 – 23.09) та Переяславській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 (з 17.09 – по 30.09) та ЗДО №7 «Берізка».

Також переведено на дистанційне навчання учнів Переяславської гімназії 5А та 6А класів; учнів 4 та 9 класу Переяславської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5.

Спостерігаємо негативні показники захворюваності на COVІD-2019 хворих,  які перебувають на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів, а саме по місту Переяслав за період в 5 днів збільшення на 34 людини, по район збільшення на 19 людей.

Додатково нагадаю, що в зв’язку  з початком навчального року 01 вересня 2020 року спостерігаються випадки захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену корона вірусом SARS-CoV-2 серед здобувачів освіти, педагогів та працівників шкіл та садочків.

А тому на самоізоляції та під наглядом сімейних лікарів знаходяться особи, які мали контакт  з особами, що мають позитивні результати на COVID-19.

 Враховуючи вищесказане, нагадую про важливість суворого дотримання протиепідеміологічних заходів на території міста Переяслава Київської області в зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.»

По закінченні апаратної наради міський голова провів робочу нараду з комунальниками.

 

 

 

Додати коментар