У сквері Шимченка в Переяславі роблять фонтан

Виконком міської ради Переяслава надав дозвіл ТОВ “Інтербудсервіс” на виготовлення асфальтованої доріжки у сквері ім. Шимченка, що у середмісті на розі вул. Сікорського та Покровської (напроти міського РАЦСу) – Переяслав.Сity.

Як сказав міський голова Тарас Костін, зробити її за власні кошти, як благодійний акт, погодилося товариство, що займається будівництвом нового магазину торгівельної мережі АТБ в цьому ж районі. Та цим благоустрій цього скверу не обмежиться.

Розповів про ширші плани, відповідно до яких малопримітний у минулому скверик має перетворитися на ще одну затишну, привабливу зону відпочинку для переяславців та гостей міста. В центральній її частині з’явиться фонтан. Зробити його хочуть навіть з підсвіткою на зразок того, що вже функціонує біля дзвіниці. Тут також встановлять кілька лав та ліхтарів.

Закінчити всі роботи планують до Дня міста, щоб це місце стало ще одним подарунком містянам до свята. Щодо витрат, то міський голова сказав, що хотілось би, щоб все це було за благодійні кошти. Він вже звернувся із закликом до всіх охочих підтримати добру справу.

Раніше працівники міського ВУКГ розчистили цей сквер та зробили певну підготовчу роботу: попідрізали дерева, кущі, тут з’явилася вода. Великий камінь-стелу, встановлений колись на честь борців за радянську владу у Переяславі, демонтували і вивезли поки що до ВУКГ, а з часом можуть передати як експонат минулої епохи до переяславського музею.

4 вересня працівники комунального підприємства та інші вже працювали над виготовленням основи для фонтану. Йшла підготовка до бетонування круглого майданчика діаметром 4,5 метри. Розповіли, що після заливки потрібен час, щоб свіжий бетон вистоявся. А вже монтаж безпосередньо фонтану буде не дуже тривалим. Він складатиметься з окремих частин як конструктор, підніматиметься угору каскадами.

 

Додати коментар