Райські яблуні висадили на Борисоглібській площі у Переяславі

Не так давно керівник міського цеху “Благоустрій” Микола Дорошенко ділився деякими перспективними планами осінніх робіт з благоустрою у місті, зокрема, і щодо упорядкування тієї частини Борисоглібської площі, що між новим тротуаром та проїжджою частиною вул. Б. Хмельницького – Переяслав.City.

Як і планували, на зеленій зоні вздовж цього тротуару 4 вересня комунальники висадили півтора десятка молодих, але вже доволі високих (понад два метри) дерев. Це – декоративні райські яблуні кількох сортів. Відрізняються в першу чергу формою та кольором листочків. Заввишки ростуть до 4-5 метрів. Хоч на них бувають плоди, одразу слід сказати, що обривати їх нікому не доведеться. Вони дуже дрібні, розміром менше шипшини і неїстівні. А от цвістимуть навесні дерева гарно. Як пояснила ландшафтна дизайнерка цеху Ніна Чаплигіна (48 років), залежно від сорту – білим, рожевим і темно-бордовим.

 Дерева придбали у садовому товаристві, що за Борисполем, – сказала. – Їхні коріння з комом, тобто у грунті. Так що повинні нормально прижитися. Ми будемо поливати.

А напередодні комунальники провели значну підготовчу роботу для їх висадження. На місце, де до цього був пісок, завезли 16 великих причепів чорнозему та розрівняли його. Також підрізали, приакуратили кілька лип, що ростуть тут давно, а от молоді клени, що були схожі на дикорослі, прибрали. З часом між деревами планують ще посіяти траву, між тротуаром та проїжджою частиною зробити переходи.

 

Додати коментар