Відбулася апаратна нарада для керівників структурних підрозділів виконкому та міської ради

7 вересня у залі засідань Переяславської міської ради відбулася щотижнева апаратна нарада за участі заступників та керівників управлінь і відділів міськвиконкому, яку провів міський голова Тарас Костін. Міський голова ознайомив учасників наради з основними важливими подіями з життя міста, які відбулися на минулому тижні та заслухав звіти керівників підприємств та структурних підрозділів ради та виконкому. Він нагородив Почесною грамотою Київської обласної ради начальника комунального підприємства «Переяславське виробниче управління комунального господарства» Артема Гриценка. Також Тарас Костін представив присутнім нового начальника Переяслав-Хмельницького міськрайвідділу поліції Дьоміна Максима Сергійовича.

Із 1 вересня в Переяславі стартує прийом проектів від активних громадян на конкурс «Громадський бюджет». Це чудова можливість для переяславців взяти безпосередню участь в управлінні містом, скерувати бюджетні кошти на потрібні та важливі справи. Прийом проектів триватиме до 30 вересня. Після цього вони будуть проаналізовані й опрацьовані профільними спеціалістами. Загальний обсяг бюджету конкурсу на 2021 рік складає 1 млн. грн. Реалізовувати проекти будуть наступного року.

 31 серпня під головуванням заступника міського голови Наталії Устич відбулася робоча нарада із перевізниками, які забезпечують перевезення пасажирів у межах міста. На порядку денному значилося питання щодо підвезення учнів до загальноосвітніх закладів у зв’язку із початком нового навчального року. Начальник відділу освіти Петро Ярмоленко поінформував присутніх про роботу навчальних закладів на період карантину. Було вирішено забезпечити підвезення учнів до шкіл за зразком минулого року. Протягом робочого тижня перевізниками будуть враховані всі зауваження та пропозиції від працівників освіти і батьків.

31 серпня у залі засідань міської ради відбувся конкурс з відбору виконавця земельних торгів з продажу права оренди трьох земельних ділянок несільськогосподарського призначення комунальної власності на території міста Переяслава. В конкурсі взяли участь три учасники: ТОВ «Ладсервіс» (м.Бровари), ТОВ «Українська аукціонна компанія» (м.Київ), приватне підприємство «Фірма «СОМГІЗ» (м. Львів). Конкурсною комісією розглянуто конкурсні пропозиції всіх претендентів. Враховуючи всі критерії показників,  найбільше балів набрала ПП «Фірма «СОМГІЗ», яку і обрано переможцем. 

1 вересня 2020 року КЗ КОР «Переяславський ліцей «Патріот» відкрив свої двері для 232 ліцеїстів, які сповнені величезного бажання вчитися та здобувати нові знання, незважаючи на нові виклики в умовах адаптивного карантину. До ліцеїстів на свято завітали: міський голова міста Переяслава Тарас Костін, заступник міського голови Валентина Губенко, військовий комісар Андрій Конон, командир 43 артилерійської бригади Олег Шевчук, старший офіцер відділу по роботі з громадськістю НГУ Денис Печериця, ветеран АТО Олексій Хіміч. Кожен бажав винуватцям свята міцного здоров’я, успішного навчального року і мирного неба над головою.

 31 серпня відбулося засідання Вченої ради університету, де одноголосно було вирішено, що:
проректором з навчально-методичної роботи стане кандидат педагогічних наук, доцент Вячеслав Різник;
проректором з наукової роботи та інноваційної діяльності – кандидат історичних наук, доцент Василь Дудар;
проректоркою з міжнародних зв’язків та проектної діяльності – кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Ковтун.

2 вересня відбулося чергове засідання Консультативної ради з питань охорони культурної спадщини управління культури Київської обласної державної адміністрації. На засіданні розглядалось звернення ініціативної громади міста Переяслава про вилучення та не занесення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України пам’яток культурної спадщини м. Переяслав Київської області. Консультативною радою, після розгляду звернення Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», рекомендовано надати дозвіл на проведення першочергових протиаварійних заходів на пам’ятках місцевого значення, що перебувають на балансі заповідника для запобігання їх руйнації.

3 вересня  міський голова Тарас Костін провів друге пленарне засідання чергової 89-ої  та позачергову 91-шу сесію Переяславської міської ради сьомого скликання. Депутати продовжили розгляд питань порядку денного 89 сесії та розглянули питання порядку денного 91-ої сесії і прийняли по них відповідні рішення. 

4 вересня відбулося чергове засідання громадської комісії з житлових питань при виконавчому комітеті Переяславської міської ради, яке очолила заступник голови комісії, керуюча справами виконавчого комітету Ольга Гребенщикова. Члени комісії розглянули 6 питань порядку денного, а саме про прийняття на квартирний облік, про зняття з квартирного обліку, про укладення договору найму на квартиру та інші житлові питання. На засіданні вирішено підготувати проекти рішень та подати для розгляду на чергове засідання виконавчого комітету Переяславської міської ради, яке відбудеться у вересні місяці 2020 року.

4 серпня у залі засідань Переяславської міської ради відбулося позачергове 29 засідання виконавчого комітету Переяславської міської ради, яке провів міський голова Тарас Костін. Присутні розглянули запропоновані питання порядку денного засідання: про затвердження мережі закладів освіти комунальної власності  міста Переяслава на 2020-2021  навчальний рік, про організацію та проведення в місті Переяславі  чергового призову громадян України на строкову військову службу у термін з 01 жовтня по 31 грудня 2020 року, а також додаткові питання порядку денного: про розгляд звернення протестантських церков Переяслава щодо надання дозволу на проведення Дня подяки на центральній площі міста 13 вересня 2020 року, про затвердження нового складу наглядової ради з питань розподілу житла у гуртожитках, утримання гуртожитків та прибудинкових територій. З усіх розглянутих питань були прийняті відповідні рішення.

По закінченні апаратної наради міський голова провів робочу нараду з комунальниками.

Додати коментар