Санаторно-курортне лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

     Для забезпечення прав громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на санаторно-курортне лікування, 6 травня 2020року Урядом прийнято постанову № 339 „Про встановлення розміру грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку у 2020 році”.

     Зазначеною постановою передбачено вартість санаторно-курортного лікування у 2020 році

    – для осіб, віднесених до категорії 1, – 7700 гривень;

    – для осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з      наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – 23 420 гривень;

    – для дітей, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, та одного з батьків або особи, яка їх замінює, – 15 300 гривень.

     Громадяни, потерпілі внаслідок Чорнобильської катастрофи, які звернулися до управління соціального захисту населення із заявою про отримання путівки, забезпечуються санаторно-курортним лікуванням в порядку черговості  відповідно до виділених коштів.

    На 2020 рік управлінню виділено кошти в сумі 752100 грн. для оздоровлення 95 громадян 1 категорії та 1 дитини з інвалідністю, що становить 50% від потреби. 

     За громадянами, які не були забезпечені путівкою в поточному році, зберігається право на забезпечення путівкою в наступному році при умові поновлення медичної довідки 070/о протягом шести місяців з дня закінчення строку дії попередньої довідки.

     Для виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки за 2020 рік виділено 65895 грн. для 115 громадян, які подали заяви.

    Для отримання санаторно-курортної путівки або компенсації в 2021 році потрібно до 15 жовтня 2020 року подати такі документи

  • медичну довідку  форма 070/о;
  • копію посвідчення громадянина, віднесеного до категорії 1 (із вкладкою);
  • копію паспорта.

     По питанню санаторно-курортного лікування звертатися в управління соціального захисту населення за адресою вул.Шевченка,20, кабінет № 4 та за тел.5-53-63.

 

Тетяна Овсієнко начальник відділу у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи управління соціального захисту населення

Додати коментар